top of page

Fodelia Oyj on hankkinut osakevaihdolla Marjavasu Oy:n koko osakekannan

Elintarvikealan holding-yhtiö Fodelia Oyj kasvattaa yritysportfoliotaan, ja hankkii osakevaihdolla foodservice-markkinoilla toimivan Marjavasu Oy:n.

Fodelia Oyj lehdistötiedote 31.8.2022 klo 11.10Fodelia Oyj on hankkinut osakevaihdolla kuopiolaisen Marjavasu Oy:n koko osakekannan. Marjavasu Oy on yksi Suomen merkittävimmistä mehuvalmistajista, joka valmistaa Delimax-brändillään foodservice-markkinalle erilaisia mehutiivisteitä sekä hedelmä- ja marjasoseita. Lisäksi Marjavasun tuoteportfolioon kuuluvat erilaiset mehuautomaatit.


”Tämä on meille huikea mahdollisuus, ja tukee myös strategiamme toteutumista. Poikkeuksellisen kannattavana ja hyvin hoidettuna yhtiönä Marjavasu sopii hyvin Fodelian portfolioon. Marjavasu toimii samassa markkinassa Fodelian tytäryhtiö Feelian kanssa, ja niillä on yhteistä asiakaskuntaa. Toteutunut yrityskauppa mahdollistaa synergiaetujen hakemisen yhtiöiden välillä. Marjavasun tuotteet sopivat esimerkiksi Feelian ateriapäiväkonseptiin erinomaisesti. Fodelia Oyj:n toimitusjohtaja Mikko Tahkola kertoo.


”Usko suomalaiseen elintarviketeollisuuteen ja sen kasvavaan kysyntään on vahva. Liittyminen Fodelia-perheeseen on toivottu ja luonnollinen jatkumo Marjavasun tarinassa. Uudet ideat, kasvun ja kehittämisen mahdollisuudet, sekä leveämmät hartiat tuovat 25 vuoden Marjavasun yrittäjäuralle aivan uuden ulottuvuuden. Odotan todella innoissani konserniyhteistyötä ja sen tuomia mahdollisuuksia.” Marjavasu Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Esa Vainikainen kommentoi.


”Olemme innoissamme konserniyhteistyön mukanaan tuomista synergioista sekä uusista kasvun mahdollisuuksista. Viime vuodet ovat olleet kovaa kasvun aikaa, ja halusimme vahvan ja osaavan kumppanin tukemaan myös tulevaisuuden kasvua. Omistajan näkökulmasta Fodelia on kiinnostava ja luotettava toimija, ja yrityskauppa tarjoaa mahdollisuudet myös omaisuuden arvon positiiviseen kehitykseen.” Marjavasun myyntijohtaja Ulla Anttila kertoo.


Kaikki Marjavasun tuotteet valmistetaan ja pakataan omalla tehtaalla Kuopiossa. Yrityksen kilpailuetuja ovat nopeus ja ketteryys, sekä kyky vastata asiakkaiden tarpeisiin nopeallakin aikataululla. Marjavasu perustettiin alun perin yrityksen perustaja Esa Vainikaisen oman tilan marjojen jatkojalostukseen. Marjavasun korkea kannattavuus perustuu asiakasrajapinnassa tapahtuviin toimiin sekä tehokkaaseen omaan tuotantoon, joka mahdollistaa myös pienempien tuotantoerien valmistuksen. Lisäksi Marjavasulla on pitkäaikaiset ja luotettavat raaka-aine-, tarvike- sekä laitetoimittajat ja alihankkijat. Kaiken takana on loistava, asiakkaiden edun mukaisesti toimiva kompakti viiden hengen tiimi.


Lisätietoja

Fodelia Oyj, toimitusjohtaja Mikko Tahkola

puhelin 040 829 0195


Marjavasu Oy, toimitusjohtaja Esa Vainikainen

puhelin 050 017 2616


Fodelia lyhyesti

"Fodelia kasvattaa suomalaisista elintarvikealan yrityksistä kukoistavia, kansainvälisiä menestystarinoita, voidaksemme tarjota kuluttajille puhdasta, paikallisesti ja vastuullisesti tuotettua ruokaa, jonka alkuperä varmasti tunnetaan. Yhtiön liiketoiminta-alueet ovat vähittäiskauppaan ja kuluttajille suunnattuun verkkokauppaan keskittyvä Fodelia Retail, sekä foodservice-markkinan asiakkuuksiin keskittyvä Feelia. Lisäksi Fodelian portfolioon kuuluu ruokapalvelujen ulkoistusratkaisuja tarjoava yhteisyritys Fodbar. Fodelian omistamat yhtiöt ovat elintarvikealan tiennäyttäjiä, jotka panostavat innovatiivisiin tuotteisiin, lisäarvoa tuottaviin asiakaskonsepteihin ja edistyksellisiin valmistusprosesseihin."
Comments


bottom of page